Trustpilot
Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Länkar

BILMUSEUM I ESTLAND
Ett fantastiskt bilmuseum som specialiserat sig på Ryska bilar vilket är extra intressant för oss som bott utanför järnridån och därför knappast sett flertalet av bilarna tidigare. Men även en del från väst finns, bl.a. ett par intressanta Volvomodeller. Träffar du på den trevliga ägaren Peeter Kalli så har han mycket att berätta, på Svenska. Absolut värt en omväg om du åker till Tallinn. 2017 flyttade museet till Hallinga en liten bit norr om Pärnu, eller ca 10 mil söder om Talllin. Själv har jag varit där två gånger! REKOMMENDERAS!
Bröderna Nilssons Ost & Te i Kungsbacka
Bröderna Nilssons livs grundades 1940 och butiken ser i princip likadan ut i dag. Otroligt mysig att besöka för oss som gillar nostalgi. Adressen är Storgatan 16 och ligger granne med Cassels. Någon hemsida har de inte men länken ovan går till en tidningsartikel som beskrev deras 75-års jubileum 2015. OBS: Nostalgivarning!
Ebbas fik - Diner
Av alla de Amerikainspirerade Diners jag besökt är Ebbas fik i Helsingborg mitt absoluta favoritställe. Dit vill man bara tillbaka...
Fleninge Classic Motell
Fleninge Classic Motel, Sveriges äldsta motell, från 1954 och ritat av arkitekten Gustaf Birch-Lindgren. Ett motell är ett hotell på markplan där du parkerar bilen under tak i direkt anslutning till entrén till ditt rum. Alltså för bilen, därav Mo... Ligger strax nordost om Helsingborg. Remommenderas för veteranbilsutflykter eller för dig som gillar nostalgi.
Fransk butik med Svenska prylar!
Denna web-shop drivs av en Fransman som talar Svenska. Här hittar du prylarna som är för dig som gillar Sverige.
Joneborg Bil & Leksaksmuseum
I Tomelilla finns min gamla kompis Johan Rudbäck med sin stora samling av Volvo, modellbilar, radioapparater, Brioleksaker och mycket annat. Han tar emot BOKADE besök så det är perfekt för exempelvis en veteranbilsklubb. MYCKET SEVÄRT, många av bilarna är lågmilare och därför som nya och massor av samlarprylar etc-
Joneborg Bil & Leksaksmuseum
Detta fina privatägda museum ligger i Skåne-Tanås. Massor av toppenfina bilar, mest Volvo. Massor av modellbilar, BRIO-leksaker, radioaffär, lanthandel och en massa skyltar och merchandise i första hand från Volvo. Öppet för specialvisningar så kontakta dem innan.
Leksaksmuseum i Eslöv
Ett enormt leksaksmuseum, så många leksaker i två våningar att hjärnan snabbt blir trött av alla intryck. Men det är ju så kul så man "kämpar" på. Måste ses!
Leksaksmuseum i Stockholm
En mysigt museum med en blandning av modellbilar, modelljärnväg, dockor, dockskåp m.m. Ligger fint vid vattnet och med en restaurang i samma hus. Klart sevärt!
Mandys Diner i Älvsered
Mandys Diner i Älvsered ligger ca 9 mil sydost om Göteborg och ca 1,5 mil från Gekås så det passar ju bra att besöka båda ställena samma dag. Denna Diner ligger i en f.d. bensinstation och går helt i Amerikansk Dinerstil, så där finns saker att vila ögonen på medans man väntar på sin hamburgermeny. Detta är ett populärt ställe så bordsbokning är att rekommendera. Fantastik god och kreativ mat!
Original livsmedelsbutik från 1940
I Kungsbacka finner du en gammal butik som säljer ost, bröd te, m.m över disk precis som förr i tiden. Expediterna har vira rockar och blyertspennan bakom örat. Gå in genom dörren och du förflyttas långt tillbaka i tiden. Ett besök här är ett måste för den sanna nostalgikern! Familjen Nilsson startade butiken 1940. De är så omoderna att de inte har en egen hemsida :-) Adress: Storgatan 16, Kungsbacka Telefon: 0300 101 55
Retrorepan
En pod om retro
RETROSERVICE Bilservice
Expert på äldre Volvomodeller och väldigt duktig och snabb. Finns i Särö strax söder om Göteborg. Många kommer långväga för ett verkstadsbesök. Rekommenderas!
Spinneriet i Lindome
En gammal spännande fabriksbyggnad som inrymmer många små företag vilka flera jobbar med heminredning och liknande. Väl värt ett besök. En finfin restaurang finns precis bredvid.
Suzies Café B&B - 50-tals nostalgi
Mitt ute på landet i Småland hittar du detta fantastiska ställe. Du kan övernatta i ett bilrum, äta riktiga hamburgare i den fina dinern i äkta USA-stil från 50-talet. I bland är det bilträffar och då blir det ännu roligare. Även ställplats för husbilar finns.
TJORVEN MUSEUM
Svensk bilindustrihistoria och kulturgärning. En fantastisk samling med massor av Tjorvar i olika stadier och utföranden. Mycket intressant och lärorikt. Dessutom ett fantastiskt fik där frun i huset bakar själv vilket gör att det är en del lite ovanliga bakvärk och detta till högsta kvalitet. En fika är därför nödvändig där precis som den frivilla entréavgiften.
Volvo 240 Tävlingshistorik
Alla kanske inte känner igen att 240:in var så förekommande på tävlingsbanorna? Här finns en mycket omfattande dokumentering och en massa härliga bilder.
Drift & produktion:  Wikinggruppen