Trustpilot
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Ariete Vintage Belgisk våfflor retro nostalgi Ariete Vintage Belgisk våfflor retro nostalgi Ariete Vintage Belgisk våfflor retro nostalgi

Ariete Vintage Belgiskt våffleljärn

Ariete Våffeljärn för härliga Belgiska våfflor

Förgyll din familjs frukost. Grädda enkelt Belgiska våfflor med ARIETE. Designen är vintage Retro och vad som kan beskrivas som CANDY RED. En design som stilsäkert passar hemma hos alla. Järnet är klätt med NON - Sticking material som inte bara gör det lätt att tillreda våfflorna. Tack vare ytan är detta järn också enkelt att rengöra. Praktisk kabel uppsamlare ingår vilket gör den lätt att lagra när du inte använder den.

FAKTA:

Ladd hållare: Jaja män!

Effekt: 700 watt räcker långt

Färg: 50 tals retroröd

Non Sticky: Ja

Lätt rengjord: Ja

MÅTT:

Höjd 25 cm

Bredd 11 cm

Djup 23,5 cm

Vikt 1,48 Kg

 

Lite historik runt de Belgiska våfflorna:

Belgiska våfflor eller Brysselvåfflor, har ofta en lätt men tjock och kripsig konsistens. De har ett större rutmönster än våra Svenska våfflor. Ett våffeljärn för Belgiska våfflor är rektangulära eller cirkelformade med 3 gånger 5 rutor. Våfflorna serveras varma, pudrade med socker och ibland toppade med vispad grädde eller chocklad. Våfflan kan också serveras som dessert tillsammans med frukt eller glass.

Liègevåfflor kommer från staden Liège i östra Belgien. Det är mustiga, kompakta, söta och sega våfflor. De görs av degbollar i rektangulära våffeljärn med 4 X 6 eller 4 X 7 rutor. Under 1700-talet uppkom Liègevåfflan som en variant med pärlsocker som karamelliserar våfflans yta när den gräddas. Liègevåfflan, som är den vanligaste våfflan i Belgien, tillreds ibland med smaksättning som vanilj eller kanel.

 

RECEPT:

Till vänster ser du två genuina recept du kan ladda ner och printa ut. Det ena är på Brysselvåfflor (Gauffres de Bruxelles) och det andra på Våfflor från Liége (Gaufres de Liége). 

Bengt berättar: Jag har nöjet att vara bekant med François, en Belgisk man i 70-årsåldern som kommer från det Fransktalande området, men som sedan många år bor i Sverige. Dessa recept (även ett på Crêpes som du finner under Crêpesjärnet) är från hans mamma vilket gör att dessa är ganska gamla och 100% genuinna. Prova dig fram vilken variant du gillar bäst.

Recepten är helt gratis, det bjuder vi på. Ett mervärde för våra kunder!    Bon appétit!

 

OBS: Denna produkt skickas direkt från grossisten varför du inte kan hämta den hos oss.

EFTERKRAV: fungerar inte på denna produkt av ovan nämnda orsak.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Rekommenderade tillbehör till denna produkt
Drift & produktion:  Wikinggruppen